Passen is het belangrijkste onderdeel van een mannenpak. Als u moet kiezen tussen passen, stof en stijl, is fitting het belangrijkste. U kunt de beste stof in de wereld kopen, door de beste kleermakers laten naaien, maar als het pak niet past, ziet het er niet goed uit.

We beginnen het proces door ongeveer 25 metingen te nemen wanneer de klant op zijn gemak en ontspannen zit. Spanning kan ertoe leiden dat een persoon oprechter staat dan normaal, wat resulteert in onnauwkeurige metingen. We gebruiken dan een reeks proberen jassen en broeken om te bepalen welke stijl het meest geschikt is voor uw lichaamstype en  welke u het ultieme comfort geeft.

Vervolgens observeren en noteren we uw specifieke eigenschappen en maken u de nodige aanpassingen aan het patroon. Het zijn deze visuele observaties die cruciaal zijn om de werkelijke aantallen van de metingen te interpreteren. Dit is waar de ervaring een belangrijke rol speelt en men de mannen van de jongens onderscheidt.

Enkele van de cruciale kenmerken waar we bij de jas nauwlettend aandacht aan besteden zijn:

HOUDING

Als de houding buigt, zal de jas in de rug mee vormen. Met te opperste houding lijkt de jas langer in de rug te hangen dan in de voorkant. Het is van cruciaal belang dat de kraag van de jas je kniebeugel knuffelt, die op zijn beurt je nek goed in de rug knuffelt. Er mag geen kloof zijn tussen de achterkant van de nek en de jas. Dit kan vaak gebeuren als er een bocht of hoofd voorwaartse houding is.

BORST

Een prominente borst zal leiden tot uitbuigen of “breken” van de revers en vereisen een borstdart. Een platte borst zal ervoor zorgen dat overmatige stof onder de armen en rond het armhol verschijnt.

SCHOUDER

Hoge schouders zullen een rol ontwikkelen onder de rug van de kraag tussen de schouderbladen, terwijl schuine schouders een diagonaal van breken aan de achterkant laten zien.

LENGTE

In het algemeen voor een meer traditionele look moet de achterkant van de jas de billen bedekken en voor een modernere uitstraling moet het midden van de billen komen. Hoewel dit een algemene regel is, moeten er natuurlijk een aantal uitzonderingen zijn, afhankelijk van wat het beste bij je lichaam past.

MOUWEN

Mouwen moeten 1/4 inch shirtmouw laten zien. Wanneer u uw pols buigt zodat uw palmen naar de grond gericht zijn, zou de jasmouw ongeveer 1/4 inch boven de bovenkant van uw pols moeten rusten, zodat u de kleine hoeveelheid shirt kunt laten zien. Als een algemene regel; er moet ongeveer 4-4,5 centimeter van de onderkant van de jasmouw aan het uiteinde van de duim liggen. De mouwen moeten ook goed in het hulsgat worden gedraaid om pauzes en scheidingen in de mouw te vermijden.

ARMSGATEN

Mouwen moeten zo gepositioneerd zijn dat comfortabele beweging van je bovenlichaam mogelijk is. Je moet kiezen voor een hogere mouwen maar niet te hoog dat het in je oksel steekt. Het concept is schijnbaar tegengesteld, maar als het mouw te groot is en lang houdt het je arm niet goed vast en zal het erg ongemakkelijk zijn om je handen te verplaatsen of te verhogen.

BUTTON STANCE

De knoppositie moet direct boven de navel staan, een positie die de bovenkant van de onderkant van het pak goed balanseert. Het laat ook de juiste hoeveelheid shirt en das toe om zichtbaar te zijn. In een tweekleppak moet de onderste knop niet worden gesloten, vandaar de knop stand wordt gemeten vanaf de bovenste knop.

ZITVLAK

Of een zitvlak breed is of uitsteekt, zal er een bepalende factor zijn in het kiezen van het model dat het best geschikt zou zijn voor de klant. Het doel is de gladde vloei van de stof over de stoel te krijgen en vermijd extra drapen of trekken van de stof rond de stoel. Om te bepalen welk model het best geschikt is voor je lichaam, hebben we voorbeeldbroekjes van verschillende modellen en maten om visueel te zien en voor u eigenlijk te voelen wat er best uitziet en het meest comfortabel voelt.

HEUPEN

Het is belangrijk om te waarborgen waar de broek op de heupen valt en als een heup hoger is dan de andere. Dit kan de verhoudingen van de broek uitwerpen. Sommige mannen willen hun broek lager aan de voorkant dragen dan in de rug en er zijn bepaalde maatwerk nodig om op dit feit in te spelen.

BEEN

Maten van de dij en de kuiten zijn zo belangrijk als de bovenste metingen van de broek. Als de dijen buigend of zeer gespierd zijn, is het belangrijk om deze feiten op te merken, zodat er een correcte verhouding zal zijn met het uiterlijk van de hele broek. Gespierde benen kunnen worden beknelt als het juiste model niet gekozen wordt. En natuurlijk voor de klant die zijn broek wil aftappen, kunnen we van een 19 “beenbreedte op de bodem (maat 34 taillebroek) naar een 14,5” been gaan, omdat alle maten in proportionele synchronisatie zijn.