De 2017 New York Fashion Week zag sommige spelers van mannenmode niche die hun kledinglijnen, accessoires en andere bijbehorende artikelen in een spannende en kleurrijke sfeer presenteren. De tentoonstelling, die leergoederen, banden, schoenen, actieve kleding en ingevoerde kant-en-klare kleding bevat, vond plaats in het Javits Centre in New York. De mannenmode merken een groot deel van de expositiehal in, terwijl andere exposanten hun merken op een aantal hotels in het centrum van Manhattan tentoonstellen.

Izzy van LS Herenkleding en Custom Suits bezocht het evenement om mannenmode te beoordelen en te analyseren voor 2017. Het was een geweldige en spannende ervaring. Op en neer de eindeloze gangen, kijkend naar alle mooie beeldhouwkasten, begroet door ontwerpers, molenhuizen en detailhandelaars was een geweldige ervaring. Al deze factoren gaf Izzy een sneak peek in de toekomstige stijlen, stoffen en kleuren van de industrie.

Izzy neemt de marktweek zeer serieus. Hij weet dat veel van zijn klanten afhankelijk zijn van zijn expertise, kennis en professioneel advies als het gaat om het kiezen van de beste stoffen en stijlen voor hun nieuwe kledingstukken. H. Freeman & Sons toonde Izzy hun nieuwe lijn van stalen voor het komende seizoen. De kasjmierstalen die voor de toekomst zijn opgesteld, waren bijzonder spannend. De kwaliteit van de kasjmier was voortreffelijk. Ze waren zacht, glad en lichtgewicht. Elk van de plaids, cheques en haringbeenpatronen bracht de stalen tot leven. Sommigen waren klassiek maar hadden dat kleine extra aanraking waardoor ze er uniek uitzien. En met de nieuwe, losse snede die H. Freeman heeft geïntroduceerd, heb je een winnende combinatie.

De opwinding van de marktweek ging door met Izzy’s bezoek aan Coppley Clothes. Coppley’s tentoonstelling was gehuisvest in een grote vergaderzaal in het Warwick Hotel op West 54th Street. Hij zag wat nieuwe, innovatieve en spannende dingen in Coppley. Om te beginnen worden sommige van hun stijlen (modellen) afgebroken om de evolutie van het pak op te vangen. De verhoudingen voor de moderne executive worden aangepast aan de nieuwere look. Izzy bood hen waardevolle en praktische adviezen over hun ontwerpen aan. Gezien Izzy’s gestalte in de mode-industrie, met ervaring die ruim 30 jaar duurt, houden Coppley-ontwerpers en leidinggevenden in hoge mate Izzy’s standpunten en adviezen. Zij verwelkomen Izzy’s ideeën en zullen de mogelijkheid analyseren om enkele van zijn suggesties op te nemen.

De “new blue” is Coppley’s keuze voor de lente van 2017. Dat wordt gevolgd door “parelgrijs” – de verzachte versie van het basisgrijze pak. We verwachten dat de relaxte of “ongestructureerde” jas de nieuwe look voor de blazers en kantoorkostuum is. Dat neemt de bekleding uit en verkort de voering, waardoor meer manoeuvreerbaarheid en een comfortabel gevoel zijn voor de kantooratmosfeer en daarbuiten.

Coppley introduceerde ook een nieuwe lijn genaamd CONCEPT. Het is gericht op de mode-georiënteerde klant. De lijn beschikt over jas en broekmodellen die zijn ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van klanten wat betreft fit, comfort en kwaliteit.

Op het einde van de dag is alles wat de modeweek gezien heeft, de inspiratie voor mannenmode voor 2017 geïnspireerd. Als u het laatste niet in de mannen wilt missen, moet u zich abonneren op ons.