Bij het kiezen van een op maat gemaakt pak zit een van de belangrijkste elementen in een mooi kledingstuk, de stof die u gebruikt. Er is een geweldige keuze aan stoffen om uit te kiezen. Het type doek, het gewicht, het ontwerp en de “super” nummers zijn de criteria die u overweegt. Worsted wol is de meest populaire stof deze is van hoge kwaliteit, hier door worden veel juken van deze stof gemaakt

De meest voorkomende terminologie die gebruikt wordt om niveaus van wol te differentiëren is het Super Nummer. Dat getal kan een zeer lastige indicator zijn, en een zeer misverstaand metrisch. Het Super-getal geeft de fijnheid van de wolvezels, gemeten in microns, aan bij het maken van de doek. De International Wool Textile Organization (IWTO) regelt de benamingen. Volgens de IWTO is het Super Nummer correlerend met de maximale vezeldikte, waar 80’s een vezeldikte van 10,75 micron moeten hebben en 90’s moeten 10,25 en zo hebben. Elk nummerverhoging verwijst naar 0,5 micron.

Terwijl een hoger getal duidt op een fijnere vezel, geeft het geen geheim aan. Het nummer vertelt u vrijwel niets in termen van de kwaliteit van het gesponnen garen of over de geweven goederen zelf. Een getal dat groter is dan 150 zal typisch een veel dunner weefsel zijn en zal niet zo goed aan de naald als een weefsel met een lager Super-nummer nemen. U moet ook rekening houden met het rimpel- en commerciële reinigingseffect op dergelijke stoffen. Voor de dagelijkse slijtage adviseren we een balans tussen 110 en 140.

Worsted wol is de stof die we aanraden voor uw fundamentele, veelzijdige kledingstukken. Wol heeft het ongelooflijke vermogen om te ademen en warmte te geven in de winter en comfort te geven in warmer weer. In tegenstelling tot linnen en katoen (die stijver zijn), vormt wol en vormt zich voor uw lichaam.

Voor winter zakenpakken en jassen, raden wij aan aan de aanraking flannels en voor meer casual doeleinden, Ierse en Schotse tweed, kameelharen en luxe kasjmieren. Voor slacks, naast tropische worsteds, raden wij graag aan gabardines, cavalry twills en soms microfibers. Voor zomerslijtage kunt u een onopgemaakt frisse linnen of een ademend katoen of zijdenmengsel overwegen.

In de loop der jaren heeft Paanakkersmode een nauwe relatie ontwikkeld met veel van de toonaangevende, high-end Italiaanse en Engelse molens. Onder de namen zijn Holland & Sherry, Loro Piana, Zegna, Scabal, Reda en Barberis. Wij leiden u graag door onze uitgebreide selectie van verzamelboeken die we dragen, of u helpen u precies op wat u zoekt.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke stof die u kiest, goed uit de hand moet trekken en het belangrijkst moet het goed voelen. Het maakt niet uit wat iemand u vertelt over kwaliteit of Super telt, het materiaal moet goed en duurzaam zijn voor u en u alleen. Aangepaste pakken en kleding gaan over persoonlijke stijl en dit is iets dat je tijdens het hele proces moet onthouden.